• +385 23 777 032
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Što nam preporučuju profesionalni čistači?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Kad je čišćenje našeg kućanstva u pitanju, ništa ne prepuštamo slučaju. Izdvajamo potrebno vrijeme i potpuno se isključujemo od ostatka svijeta. Ako ne stižemo izdvojiti vlastito vrijeme, odlučimo se prepustiti cjelokupno čišćenje timu profesionalnih čistača kako bi naš prostor zablistao. Pročitajmo onda i njihove korisne savjete za čišćenje kojih se sami ne bi sjetili.

 

Uočili smo brojne nečistoće i zanemarenost higijene u vlastitu domu? Što činiti?

Odmah pripremamo krpe, spužve, sredstva za čišćenje, usisavače. Kako bismo očistili životni prostor kako treba, ostavljamo sve za sobom i bacamo se na posao.

 

Hitamo u trgovine u nabavku najnovijih sredstava za čišćenje kako za nema ne bi ostao niti jedan trag masnih naslaga, prašine ili prljavštine.

Trudimo se kupiti najmirisnija i najugodnija sredstva kako bi se naš dom zrcalio nakon čišćenja.

 

Nebrojeno je puta dokazano kako čist dom popravlja naše raspoloženje i vraća nam željeni mir.

Zato čim shvatimo da smo zanemarili čistoću vlastita doma, hvatamo se u koštac s nastalim nevoljama po pitanju urednosti i čistoće.

 

Davno spremljene krpe, spužve i četke sad vadimo iz ormara i hitamo po kantu s vodom kako bismo otpočeli avanturu zvanu čišćenje.

Ponekad je lijepo ostaviti sve brige iza sebe i pustiti mozak na pašu. A sve to uz ponovno vraćanje sjaja u sve kuteve našeg doma.

 

Ipak, brojni među nama nisu u mogućnosti dio svoga dana izdvojiti na čišćenje. Neki od nas čišćenje uistinu ne vole, a nekima jednostavno ne ide od ruke. Neki ne žele dragocjeno vrijeme trošiti na čišćenje obzirom da si mogu priuštiti profesionalno čišćenje.

Koji god razlog bio u pitanju, nemjerljiva je razlika između profesionalnog čišćenja i onog vlastitog u domu.

 

Iako smo se susreli s nekolicinom profesionalaca u vlastitom domu, najčešće niste toliko iskusni i vješti u čišćenju kao tim znalaca.

Zbog toga Vam danas donosimo nekoliko savjeta za čišćenje proizašlih iz svakodnevnog iskustva.

 

Udobno se smjestite i pažljivo čitajte jer krećemo :)

 

 

1. ORGANIZACIJA JE KLJUČ USPJEHA 

Zadajte si prioritete prije čišćenja i ne odstupajte od njih. Čistite smisleno i pažljivo, budite strpljivi i ne brzajte. Krajnji rezultat sigurno će doći ako se stvarno jako potrudite.

 

2. NEMOJTE SI ZADAVATI PRETEŠKE ZADATKE

Ako već dugo niste čistili nemojte očekivati da ćete u jednom danu postići čuda. Zadajte si jednu prostoriju u danu i realno procijenite koliko ćete posla moći odraditi u jednome danu ili satu. 

 

3. PRIPREMITE SE NA VRIJEME

Prije čišćenja neka Vam nadohvat ruke bude baš sve što Vam treba. Budete li tijekom čišćenja tražili krpe, spužve ili sredstva, brzo ćete izgubiti volju. 

 

4. OČISTITE SVOJA SREDSTVA

Ako tek počinjete čistiti i primijetite da su sve boce Vaših sredstava masne ili prašnjave, to nije dobar znak. Ako su Vaša sredstva čista, to je znak da radite dobar i redovit posao pa obratite pažnju i na ovaj detalj.

 

5. PRIMJERENO SE ODJENITE

Udobna je odjeća uvijek prioritet a posebno tijekom čišćenja. Pripazite da ne čistite u novoj odjeći jer ju možete oštetiti kemikalijama koje svakodnevno koristite. Udobna obuća također znači puno jer je čišćenje fizički posao prilikom kojeg se možete i ozlijediti. Zaštitite se na vrijeme!

 

6. NE ZABORAVITE SUDOPER

Kad se čisti kuhinja, veliki dio ljudi zaboravi počistiti sudoper. U njemu je mnoštvo bakterija i nečistoća, a kapljice vode dosta se lako uočavaju. Kad već čistite kuhinju, učinite to kako treba. Očistite i ispolirajte sudoper!

 

7. NE ZABORAVITE POLIRANJE

Za savršene rezultate nije dovoljno samo čišćenje već i završni detalji. Poliranjem slavina, prozora i sanitarija dodat ćete svom čišćenju epitet uspješnosti.  

 

8. ISPRAZNITE USISAVAČ

Bez obzira je li u pitanju lijenost ili zaboravljivost, ako ne ispraznite vrećicu iz usisavača, možete trajno oštetiti uređaj. Ne samo to, prepunu vrećicu ostavit ćete nekom drugom ukućaninu i tako navući njegov bijes. Izbjegnite sukobe uz nekoliko minuta rada.

 

Nadamo se da su neki od ovih redaka zagolicali Vašu pažnju i natjerali Vas na planiranje budućeg čišćenja.

Vesele nas čisti životni prostori i zadovoljni vlasnici bez obzira jesmo li za sreću zaslužni mi ili Vaše vrijedne ruke.

Uživajte u čišćenju!

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!