• +385 23 777 032
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kako na brzinu počistiti kuću prije dolaska gostiju?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Iznenadna najava gostiju izaziva Vam stres ako Vaš dom izgleda kao da je na njega pala atomska bomba. Da biste se opušteno družili s prijateljima, usvojite savjete o brzinskom čišćenju kuće. Ne dozvolite da Vam nered pokvari raspoloženje i to zahvaljujući ovih nekoliko koraka do reda i sklada. 

 

 

Najljepše trenutke u životu dijelimo sa svojom obitelji i prijateljima.

 

Kako starimo sve smo više skloni povlačenju u siguran kutak svog doma.

 

Kod sebe rado pozivamo svoju rodbinu i bliske prijatelje, a kućna druženja predstavljaju nam užitak i zadovoljstvo.

 

Koliko god da nam je lijepo u odabranom društvu, nije nam ugodno da prijatelji vide naš dom u ne tako blistavom izdanju.

 

Znamo da baš danas niste stigli pospremiti ili počistiti, ali kad Vam se najavi brzi dolazak gostiju, vrijeme je da uzmete stvari u svoje ruke.

 

Sljedeći savjeti za čišćenje pomoći će Vam u brzinskom pospremanju prije nego što se oglasi zvono na vratima.

 

 

1. Za početak, bez panike

 

Ako ste primili iznenadni poziv pa sad očekujete goste, za početak duboko udahnite. To su ljudi koji Vas iznimno cijene i vole stoga Vam neće zamjeriti i da sve ostane točno takvo kakvo je sada. Naravno, svjesni smo da Vi nećete biti zadovoljni ako goste dočekate u neredu i prljavštini. Zato još jednom udahnite pa se uhvatite posla!

 

 

2. Fokusirajte se na ključne točke

 

Ako gosti dolaze za 15 minuta ili pola sata, nećete stići pospremiti odjeću, oprati i počistiti sve. Ključno je odrediti prioritete i to one koji su svima vidljivi. 

 

a) Kupaonica je jedna od ključnih točaka, ne dozvolite da Vaša wc školjka i umivaonik budu prljavi. Na brzinu prijeđite površinu ovih sanitarija odabranim sredstvom. Ovdje će se najviše vidjeti pozitivan pomak pa će Vas to motivirati da sredite ostatak kuće, barem ono što zasad stignete učiniti. Vaši gosti zasigurno neće koristiti tuš ili otvarati ormariće pa taj dio zasad preskočite. Stavite čisti ručnik za ruke i prebacite se na sljedeću prostoriju.

 

b) Dnevni boravak mjesto je druženja s prijateljima. Na brzinu namjestite sve jastuke i uklonite smeće sa stolića. Ako procijenite da ima vremena, barem površinski usisajte tepih kako mrvice ne bi bile lako uočljive.

 

c) Kuhinja zahtijeva uklanjanje prljavog posuđa iz sudopera i ostataka hrane koju ste prije pripremali. Posuđe možete poslagati u perilicu pa kasnije reorganizirati kad Vaši gosti odu. Radnu plohu oslobodite od nereda, a sudoper i pećnicu prebrišite ako za to postoji potreba.

 

Važno je odrediti prioritetne točke jer nitko neće zavirivati u Vašu spavaću sobu. Skloni smo u brzini posla prebacivati se s jednog zadatka na drugi i ostavljati stvari nedovršene. Sad zadataka ima previše pa to nemojte raditi, čistite i pospremajte zadanim redoslijedom.

 

 

3. Ispunite prostor ugodnim mirisom

 

Prvi dojam Vaših gostiju neće biti ono što vide, već ono što uspiju namirisati. Mirise kuhanja ili prepune kante za smeće zakamuflirat ćete ugodnim osvježivačem zraka. Naravno, to podrazumijeva i da ispraznite kantu za smeće i postavite novu vrećicu. Ne bi bilo loše da zapalite i pokoju mirisnu svijeću, koja uz upijanje neugodnih mirisa, donosi romantičnu atmosferu. 

 

 

4. Uklonite nepotrebno

 

Za početak uklonite svo smeće koje imate po stanu ili kući. Nakon što to uradite, pogledajte koje predmete trenutno ne trebate koristiti pa i njih pospremite. Ne bi bilo loše da imate neku SOS ladicu u koju možete ubaciti sve što Vam trenutno nepotrebno stvara nered. Kreme, lakovi, časopisi, deke, knjige...U kuhinji su to posude, nekorišteni pribor za jelo, čaše, prazne boce i staklenke.

 

 

5. Napravite dovoljno mjesta i osigurajte potrepštine

 

Ako živite u malom stanu, reorganizirajte svoj namještaj da si osigurate što više zajedničkog prostora. Pomaknite fotelje, kauč pogurajte sve do zida, uklonite višak sjedalica koje blokiraju prolaz. Slobodno namjestite jastuke za sjedenje na podu. U kupaonicu stavite dovoljno toalet papira i sapuna za ruke, a sve možete i dodatno ukrasiti nekim simpatičnim detaljem. Npr. premjestite ukrasnu biljku iz spavaće sobe u kupaonicu.

 

 

SAVJET PLUS: Ako ste svoj dom barem površinski uredili, sami procijenite stignete li pripremiti neko ukusno brzo jelo za svoje goste.

 

Za kraj, Blistavi dom Vam želi da se danas zabavite i opustite, uživajte sa svojim najbližima u toploj atmosferi vlastita doma!

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!