• +385 23 777 032
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

5 trikova za čišćenje uz šalicu kave

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Miris vruće kave svima nam izaziva ugodu i opuštanje, ali današnji blog pokazat će Vam kako iskoristiti kavu u svrhe čišćenja. Talog kave sa svojim korisnim zrncima može poslužiti za čišćenje i osvježavanje različitih površina. U nastavku pročitajte zašto sljedeći put ne trebate odmah prati šalicu s ostacima kave!

 

 

Da savršeno čišćenje ne mora biti skupo već smo Vam dokazali u prethodnim blogovima. Čišćenje namirnicama koje se nalaze u svakom kućanstvu popularno je i prirodno.

 

Ne strahujete od štetnosti kemikalija, a namirnicu iskoristite nekoliko puta prije odlaganja u kantu za smeće. Nas ovakve stvari vesele pa se nadamo da ćete već danas iskušati savjete u nastavku

 

1. Zagoreno posuđe

 

Ovaj trik posebno će Vam koristiti ako ručno perete posuđe. Talog kave uspite u posudu koja je zagorjela. Granule kave poslužit će kao dobar "piling" za Vašu zdjelu ili posudu. Izribajte dno posude spužvom ili abrazivnom metalnom žicom, a zatim sve dobro isperite. Vjerujemo kako će Vam kava sad biti još draža.

 

2. Neugodan miris iz tenisica

 

Omiljene tenisice možete osvježiti na način da staru najlonku ispunite kavom i zavežete kako se sadržaj ne bi prosuo po tenisici. Ostavite kavu u tenisicama ili drugoj obući preko noći. Pustite da kava upije neugodne mirise i osvježi Vašu obuću do sljedećeg nošenja. Kava u ovom slučaju djeluje kao dezodorans što svakako vrijedi isprobati već danas.

 

3. Pomoć u hladnjaku

 

Ako Vaš hladnjak s vremenom zaradi neugodan miris, problem možete riješiti s kavom. Kavu stavite na mali tanjur ili u posudu s poklopcem ako želite biti sigurni da se sadržaj neće uvući u police hladnjaka. Poslužite se starom posudom jogurta, maslaca ili margarina koju ćete na nekoliko mjesta probušiti. Dovoljno je da polovicu posude napunite kavom. 

 

4. Miris češnjaka

 

Neugodan miris češnjaka na rukama uklonite pomoću kave. Talog kave dobro istrljajte po prstima i napravite zasluženi piling kože. Zrnca kave uklonit će mrtve stanice ali i neugodan miris ove intenzivne namirnice. Na kraju ruke isperite sapunom ugodnog mirisa. 

 

5. Pročišćavanje odvoda

 

Iako su nas mame i bake učile da talog kave ne ispiremo u sudoperu jer ćemo začepiti odvod, ostaci kave mogu poslužiti za odštopavanje masnih cijevi Vašeg odvoda. Talog kave izlijte u odvod sudopera i prelijte ga vrućom vodom, čestice kave uhvatit će se za masne naslage i ukloniti ih u kratkom vremenskom roku. 

 

Nadamo se da su Vam ovi savjeti dokaz da se baš sve može počistiti ako tako odlučite. Naše nove trikove i savjete čitajte već u sljedećim blogovima. Neka Vam čišćenje uvijek bude zabavno. I naravno, podijelite kućanske obaveze sa svojim najmilijima.

 

Puno pozdrava od ekipe Blistavog doma!

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!