• +385 23 777 032
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dodajte malo kuhinjske soli u svako čišćenje!

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Dodaj malo soli da bude ukusnije i bolje! Sigurno ste ovu rečenicu puno puta izgovorili ili čuli. Sol je neophodan začin za svako jelo, a danas pročitajte za koje je čišćenje izvrsno dodati baš ovaj sastojak. Obična kuhinjska sol izvrsno će Vam poslužiti za svakodnevno čišćenje u kućanstvu. Blistavi dom zna kako čistiti jeftino i kreativno!

 

Jedna od najvećih prednosti čišćenja uz pomoć kuhinjske soli jest njezina prisutnost u baš svakom kućanstvu.

Uz to, kuhinjska je sol potpuno prirodan sastojak koji je preporučljiv u baš svakom jelu, ali i za čišćenje različitih vrsta površina. 

Koristite sol u kombinaciji s drugim prirodnim i lako dostupnim sastojcima i uživajte u novim otkrićima iz svijeta čišćenja.

 

Slijedi prikaz nekoliko zanimljivih primjera prilagođenih gotovo svakom domaćinstvu.

Nadamo se da ćete bar poneki iskoristiti u svom domu i očarati se viđenim rezultatima. 

Neka čišćenje bude lako i brzo uz korištenje naših savjeta.

 

1. MASNA TAVA

 

Ako trenutno niste u mogućnosti temeljito oprati tavu u kojoj pržite omiljena jela, a trebate je dovesti u red, poslužite se solju. Pospite tavu i zatim ubrusom trljajte sol po cijeloj masnoj površini. Zrnca soli ostrugat će i pokupiti masne naslage u najbržem roku.

 

2. MRLJE OD KAVE I ČAJA

 

Nakon priprave kave ili čaja, omiljeni napitak točite u šalice. Prilikom tog procesa kava kapne na radnu površinu ili uprlja neki drugi predmet i tkaninu. Kasnije kad uočite ovakvu mrlju iskoristite sol i ubrus. Istrljajte površinu i potpuno uklonite sve mrlje. 

 

3. ZAGORENA HRANA

 

Tijekom kuhanja na električnoj ili plinskoj ploči došlo je do izlijevanja veće količine umaka ili hrane iz lonca? Budući da je površina sad jako vruća, spriječite stvaranje tvrdokorne mrlje posipanjem soli po hrani. Nakon hlađenja mrlju ćete znatno lakše ukloniti bez da oštetite površinu. Možete dodati i malo cimeta i tako ukloniti miris zagorene hrane. 

 

4. HLADNJAK

 

Kombinacija soli i mineralne vode pomoći će Vam u čišćenju unutrašnjosti hladnjaka. Ako u hladnjaku primjećujete mrlje koje su nastale zbog curenja, pokušajte ih ukloniti ovom lako dostupnom otopinom. Sol bi trebala biti dovoljno abrazivna da ukloni sve mrlje, a da se hladnjak uopće ne ošteti. 

 

5. MIRIS ČEŠNJAKA

 

Nakon pripreme ukusnih jela za koja Vam treba ova namirnica intenzivnog mirisa, ne možete se riješiti mirisa s ruku? Miris češnjaka uvlači se u sve pore pa ponovno iskoristite sol. Istrljajte ruke mješavinom soli i limuna, soli i cimeta ili soli i octa. Sol će na prstima izvršiti blagi piling kojim ćete ukloniti neželjeni češnjak do sljedećeg kuhanja.

 

6. ZATVORENE POSUDE

 

Bez obzira radi li se o bocama ili staklenkama koje su dugo zatvorene ili o plastičnim posudama, prije novog korištenja želite ih dobro osvježiti. Tretirajte ove posude u soli i toploj vodi nekoliko puta, a zatim dobro isperite i upotrijebite.

 

7. ODVOD SUDOPERA

 

Nečistoću i neugodne mirise iz sudopera sol će uspjeti riješiti u kratkom postupku. Jako slanu otopinu s vodom izlijte u sudoper. Sol će zaustaviti nakupljanje masnoće na cijevima i sa sobom odvući sve mirise.

 

8. MRLJE NA STOLU

 

Bijeli kolutovi na drvenom stolu nastaju zbog stavljanja mokrih ili prevrućih posuda. Ovakve krugove ne uspijevate ukloniti čišćenjem uobičajenim sredstvima? Uzmite sol i ulje koje koristite za začinjavanje salate. Uljem i solju prekrijte mrlju i prstima lagano trljajte. Nakon što smjesa obavi svoj zadatak, uklonite ostatke i pogledajte kako je ulje lijepo nahranilo površinu stola. 

 

9. MRLJE OD ZNOJA

 

Usprkos redovitom pranju omiljenih košulja ili majica, mrlje od znoja nikako ne nestaju s Vaše odjeće. U litru vruće vode dodajte 4 velike žlice soli i natopite odjeću. Istrljajte mrlje po potrebi i nakon toga isperite u željenom deterdžentu.

 

 

Jeste li se uz pomoć naših savjeta uspjeli riješiti mrlja? Pišite nam svoje dojmove na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Puno pozdrava od cijele ekipe Blistavog doma, tu smo za Vas za bilo koju vrstu čišćenja.

 

Naruči svoje čišćenje već danas!

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!