• +385 23 777 032
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Samostalno čistite i održavajte svoj automobil!

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Čišćenje i održavanje automobila jamče njegov produljen rok trajanja. Automobilske praonice nude Vam uslugu čišćenja visokotlačnim čistačem, ali možda ste se ovoga puta odvažili sami očistiti svoj automobil. U današnjem blogu dajemo Vam nekoliko savjeta kako temeljito i efikasno oprati automobil, a vjerujemo da će limeni ljubimac nagraditi Vaš trud.

 

Čistoća je pola zdravlja svakog čovjeka pa nikako ne smijemo zanemariti ni čistoću automobila. Složit ćemo se kako kupovina automobila zahtijeva izdvajanje pozamašne novčane svote pa nam je svima u interesu automobil čuvati i održavati.

 

Poželjno je da s vremena na vrijeme sami očistite automobil i obratite pažnju što je automobilu potrebno. Pranjem automobila uočit ćete oštećenja i na vrijeme ih zaustaviti. 

 

U nastavku pročitajte nekoliko vrijednih savjeta 

 

Čime prati auto?

 

Na benzinskim postajama i u supermarketima možete pronaći potrebne materijale po povoljnim cijenama. Priuštite si kvalitetnu spužvu za automobil, a svakako svratite i u najbližu Tokić poslovnicu po šampon za auto. Sredstvo za pranje automobila moći ćete koristiti dulje vremena što njegovu kupovinu čini isplativom. Ne perite automobil drugim sredstvima jer im je cijena približno ista, a efekti znatno različiti. Šampon za auto čuva i naglašava njegov sjaj, ne škodi materijalima ni površini automobila.

 

Koliko često treba prati auto?

 

Preporučujemo da automobil perete 2 puta mjesečno. Prljavštine koje se nakupljaju i izmet ptica s vremenom oštećuju karoseriju automobila. Redovitim pranjem onemogućit ćete prljavštini da izazove kvar ili koroziju podvozja. Prilikom čišćenja i pranja automobila obratite pažnju i na podvozje svog automobila. 

 

Kako prati auto?

 

Auto dobro smočite vodom, a zatim ga operite spužvom i toplom sapunicom. Topla će sapunica ukloniti prašinu i rastopiti tvrdokorne nečistoće. Potom automobil isperite hladnom vodom. Temeljito isperite sapunicu jer se u njoj nalaze sve nečistoće. Krpom od jelenje kože prebrišite cijeli automobil da uklonite ostatke nečistoća, soli, nametnika i sapunice. 

 

Kako dodatno zaštititi automobil?

 

Po želji ili potrebi u većim trgovačkim lancima i trgovinama specijaliziranima za automobilsku opremu možete kupiti vosak i lak za zaštitu i poliranje automobila. Ova sredstva nanosite na mjesta koja su predviđena na etiketama jer nisu svi dijelovi automobila jednako osjetljivi. Prozore na automobilu nakon temeljitog pranja prebrišite sredstvom za pranje prozora i ostalih staklenih površina. 

 

                                

 

Izdvojite malo slobodnog vremena i operite svoj automobil, nećete požaliti!

 

Pratite i dalje savjete koje Vam donosi Vaš servis za čišćenje Blistavi dom ✨✨✨

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!